Na današnjoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina usvojen je Nacrt urbanističkog plana grada. Odbornici su za manje od dva sata usvojili 32 tačke dnevnog reda, a atmosfera je, u svjetlu nedavnih političkih dešavanja u Bijeljini, bila iznenađujuće mirna, uz mnogo manje rasprava nego inače.

U narednih mjesec dana Semberci će moći da se upoznaju sa novim Nacrtom urbanističkog plana grada. Nacrt je na zasjedanju gradskog parlamenta usvojen sa izmjenama oko planirane nove autobuske stanice, te priključka na budući auto-put.

SLAVIŠA MARKOVIĆ, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina

“Nije bilo danas puno ni teških tačaka, vidjeli ste da se radilo o izvještaju komunalne potrošnje, zatim izvještajima Centra javne bezbjednosti, ja oečkujem kad bude budžet i druge teme da će biti neslaganja”

Sjednicu je obilježila mirna atmosfera, imajući u vidu uzburkane strasti na političkoj sceni u Bijeljini ovih dana, i manje rasprava nego inače. Opozicija je iznijela zahtjeve da na narednoj sjednici bude dostavljen izvještaj o realizaciji projekata i utrošku kreditnih sredstava.

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ, Klub odbornika SNSD-a u Skupštini Grada Bijeljina

“To je nešto što je bilo obećano da će ići na ovu sjednicu, tražili smo to i prošlu sjednicu” Na rez “U pitanju je kreditno zaduženje zato smatramo važnu ovu tačku i insistiraćemo da obavezno ide na skupštinu grada”

Pored toga, Skupština Grada Bijeljina danas dala saglasnost za realizaciju dva važna projekta.

MLADEN SAVIĆ, Odjeljenje za poljoprivredu Grada Bijeljina

“Dobili smo saglasnost na odluku o realizaciji projekta Sistema za navodnjavanje na području batkovića i sanaciju i uređenje kanala stara dašnica u Bijeljini”

Na nekom od narednih zasjedanja naći će se i akcioni plan za smanjenje zagađenja u Bijeljini. Kroz skupštinsku raspravu je najavljena izgradnja zgrade tužilaštva na lokaciji kod Sokolskog doma u Bijeljini.