U Domu mladih u Sarajevu će danas biti održano premijerno izdanje Ultra Tube Festa koje će okupiti najveće zvijezde regionalne YouTube scene, kao i sve ljubitelje ove planetarno popularne platforme.

Braco Gajić, Imperator FX, CeriX, Nuni, Nedim, iggy Plejer, Nugato, Bake, 50N3, Sara i Lea Stanković su samo neki od domaćih i stranih učesnika Ultra Tube Festa.

U Ultra Fan Zoni održaće se niz panel diskusija u kojim će poznati YouTuberi govoriti o kreiranju sadržaja na ovoj društvenoj mreži koja je danas postala jedan od najutjecajnijih medijskih kanala na svijetu i sigurno mjesto za mlade kreatore koji žele stvarati individualan i jedinstven sadržaj.

Ultra Tube Fest odlična je prilika da se YouTube zajednica upozna sa najvećim regionalnim YouTube zvijezdama kroz jedinstven edukativno-zabavni program.

Službeni program trajat će od 14:00 do 19:00 sati, a Dom mladih će svoja vrata za posjetioce otvoriti od 13:00 sati kako bi mogli uživati u popratnim sadržajima koji će se odvijati uporedo sa glavnim programom.