Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je kako je potpisan koalicijski ugovor s gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem. U ugovoru je, između ostalog, navedeno da će Mićić biti kandidat za gradonačelnika Bijeljine šire koalicije koju će podržati i SNSD. Mićić ostaje pri ranijem stavu – sa Dodikom razgovara samo o projektima za budućnost grada, a SDS je njegov jedini izbor.

Iako je kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine kao funkcioner SDS-a Mićo Mićić objavio još krajem decembra, stvari nisu sasvim jasne. Od kada se s delegacijom SNSD-a sastao u Laktašima, spekulacije o saradnji ne prestaju. Cijelu priču ponovo je rasplamsala posljednja izjava pedsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

MILORAD DODIK, predsjednik SNSD-a

“Samo ću vam pokazati ovaj koalicioni ugovor sa Mićom Mićićem koji je već potpisan sa njihove strane i mi smo danas usvojili. Želim da obavijestim javnost da se radujemo saradnji na tom planu, vjerujemo da će Bijeljina u tom pogledu biti dodatno stabilizovana”, rekao je Dodik.

Iako je mogao stati u kraj nagađanjima, Mićić nije bio pretjerano decidan i izričit, pa se oglasio samo na “Fejsbuku”, fotografijom i porukom. Dok Dodik tvrdi da su od Mićića već dobili Prijedlog sporazuma i da se dogovor finalizuje, Mićić ponavlja da je sa Dodikom razgovarao o projektima, ali da ne bježi od “šire koalicije”.

MIĆO MIĆIĆ, gradonačelnik Bijeljine (predsjednik GO SDS-a Bijeljina)

“Sa svima pregovaramo, a sa našim predsjednikom stranke i našom strankom se dogovaramo. Neću nikada napustiti SDS, to sam davno rekao”, kazao je Mičić.

Više nismo mogli saznati ni od ostalih članova SDS-a. Predsjednik stranke Mirko Šarović kaže da kompromisa sa SNSD-om nema.

MIRKO ŠAROVIĆ, predsjednik SDS-a

“Ako bi SNSD prihvatio politiku SDS i rekao da je u Bijeljini mnogo pogriješio i da je spreman da prihvati politiku SDS, onda bi možda mogli i razgovarati. Nema kompromisa sa SNSD-om u Bijeljini. Samo kandidat SDS, sto
posto kandidat SDS.d” istakao je Šarović.

Iz Partije demokratskog progresa, koja zajedno sa SDS-om u Bijeljini čini vladajuću većinu, nisu bili rasploženi za izjave po ovom pitanju. U neformalnom razgovoru su nam rekli da je “sve još u vazduhu” i da čekaju da se Mićić oglasi sa jasnim stavom, nakon čega će i oni biti spremni da komentarišu.