Biskupske konferencije BiH i Hrvatske održavaju danas svoje 22. godišnje zajedničko zasjedanje u Banjaluci.

Uoči zasjedanja u nedjelju je u Crkvi Sv. Bonaventure održano euharistijsko slavlje koje je predvodio biskup banjalučki, mnsg. Franjo Komarica, a prigodnu propovijed držao je Želimir Puljić, nadbiskup zadarski i predsjednik Hrvatske bniskupske konferencije.

Na zasjedanju je bilo riječii o zajedničkim pitanjima na liturgijskom planu te o sprovođenju akcije Hrvatskog Karitasa „Sedmica solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH“.

Nadbiskup i metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik Biskupske konferencije BiH upozorio je da u BiH ima 80 župa u kojima je manje od 200 vjernika i kojima je neophodna pomoć i da će se upravo kroz ovu sedmicu solidarnosti prikupljati sredstva za te župe.

Ove godine župno slavlje tim povodom biće organizovano u Drinovcima.

Kardinal VINKO PULJIĆ, predsjednik Biskupske konferencije BiH

Svake godine se ta sredstva prikupljaju. Ona jesu vrlo važna i još je važnija ta solidarnost koja se gaji među ljudima da se ne zatvaramo u svoj mali svijet nego da zapravo imamo osjećaja za druge ljude koji potrebuju, pogotovo u BiH ima 80 župa gdje je broj vjernika ispod 200 i jasno da te župe same ne mogu opstati bez potpore drugih ljudi.