Svečanim defileom mažoretkinja, trombonjera i Gradske glazbe Herceg Novog i u Trebinju su obilježeni dani mimoze.

Iz Herceg Novog kažu kako je potrebno mnogo rada kako bi se ova karavana uigrala i na najbolji način predstavila cvijet mimoze.

VALENTINA KULINOVIĆ, kapelnik Gradske muzike Herceg Novi

“Funkcionišemo kao cjelina. Ništa nije lako, a nadamo se da smo u interpretaciji onoga što smo uveli pokazali da sve to izgleda da je lako, a sve naravno nosi svoju težinu”, rekla je Kulinović.

Mažoretkinje su glavna atrakcija defilea. Kažu da su one jedinstvena cjelina sa cvijetom mimoze koji je simbol njihovog grada. Oduševljeni su i oni koji prvi put vide mažoretkinje.

ANA STEFANOVIĆ, mažoretkinja

“Drugačiju imamo reakciju na nas. Ako nas ljudi prvi put, vidi se oduševljenje i pitaju se šta smo mi. Mimozu svi rado prihvataju i svi znaju šta je mimoza, ali jednako se oduševe kad vide i nas i mimozu”, kazala je Stefanović.

Ovogodišnjim praznikom mimoze, organozatori su zadovoljni, a svi programi su dobro posjećeni. Dami mimoze traju do 14. marta, do kada će u Herceg Novom i okolnim opštinama biti brojni koncerti. Karavan mimoze obišao je mnogo gradova u regiji.

GORDANA POROBIĆ KRCUNOVIĆ, direktor JU “Herceg fest”, Herceg Novi

“Karavan je obišao region, krenuli smo iz Beograda, posjetili smo Budimpeštu, Makedoniju i sad smo naravno ovdje u Trebinju”, istakla je Porobić Krcunović.

Simbol ove manifestacije je mimoza koja raste u priobalnom području, a cvjeta od prvog mjeseca u godini. Opojnog je mirisa, izrazito žute boje. Karavan je danas prvi put posjetio i Bileću.