Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas sa načelnikom Opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem.

U fokusu razgovora bilo je pitanje zastoja u vezi sa realizacijom isplate preostalih sredstava u iznosu od milion i po KM koje je odobrio prethodni saziv Savjeta ministara.

Grujičić je naglasio da je od predviđenog iznosa od dva miliona KM, obećanih na investiciono-razvojnoj konferenciji „Mogućnosti i perspektive razvoja Srebrenice 2015“, koja je održana 2015. godine u Srebrenici, Savjet ministra do sada isplatio pola miliona KM.

Istovremeno, zatražio je od predsjedavajućeg Tegeltije pomoć u isplati preostalog dijela, kako bi bila nastavljena realizacija infrastrukturnih projekata od značaja za sve građane te opštine.

Tegeltija je istakao da će Savjet ministara na čijem je čelu učiniti sve kako bi obećanje prethodnog saziva bilo realizovano, te izrazio podršku rukovodstvu opštine Srebrnica u naporima da obezbijedi bolje ekonomske uslove za život svih stanovnika ove opštine i njihov društveni prosperitet.

Načelnik Opštine Srebrenica uručio je danas predsjedavajućem Tegeltiji plaketu Opštine Srebrenica za izuzetan doprinos Savjeta ministara BiH razvoju i prosperitetu ove opštine i njenih građana.