NBA liga prekinuta je do daljnjeg nakon što je jedan košarkaš Utah Jazza bio pozitivan na test koronavirusa.

“NBA prekida igravanje utakmica do daljnjeg. NBA će ovu pauzu iskoristiti za određivanje narednih koraka u vezi s pandemijom koronavirusa“, saopštilo je rukovodstvo najjače košarkaške lige na svijetu.

Rezultat testa, naveli su iz NBA, objavljen je malo prije početka utakmice Oklahoma City Thunder – Utah Jazz u srijedu naveče po lokalnom vremenu. Igrači su bili na parketu, ali im je rečeno da se vrate u svlačionice. Oko pola sata kasnije, navijačima je saopšteno da je utakmica odložena “zbog nepredviđenih okolnosti”.

Jazz je objavio saopštenje u kojem su naveli da je igrač ranije bio negativan na testu na grip, streptokoku i infekciju gornjih disajnih puteva. Simptomi tog igrača su se smanjivali kako su prolazili dani, ali odluka je ipak bila da se testira na COVID-19. Taj se test vratio s preliminarnim pozitivnim rezultatom.

“O pojedincu se trenutno brinu zdravstveni službenici u Oklahoma Cityju”, istakli su iz Utah Jazza.

Do sada je odigrano je 259 utakmica, otprilike 21 odsto od ukupnog broja, a zbog novonastale situacije sa pandemijom koronavirusa niko ne zna hoće li se i kada nastaviti takmičenje.

Svjetska zdravstvena organizacija juče je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju”. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 4.600 ljudi, a potvrđeno je 125.000 slučajeva zaraze u više od 110 zemalja, naveli su iz SZO.