Opšta bolnica “Prim. dr Abdulah Nakaš” trenutno posjeduje dovoljno zaštitne opreme i respiratornih aparata, ali uvijek treba više, izjavio je direktor bolnice prim. dr Zlatko Kravić.

On je istakao da je trenutna količina dovoljna za mjesec do mjesec i po, te da će možda trebati više, jer niko ne zna da li će i kako epidemija napredovati.

Na ulazu u bolnicu sprovode se mjere dezinfekcije i mjerenje temperature za sve pacijente.

Prim. dr Kravić je rekao kako smatra da će kupovanje termokamere pomoći, te da će lakše razdvojiti pacijente.

“Ukoliko pacijent ima temperaturu ide u jedan dio bolnice, a ako nema, onda u drugi, tako da ih tu odmah razdvajamo”, istakao je direktor bolnice.

On je dodao da će, u slučaju pozitivnog testa na koronavirus, ova bolnica primiti samo trudnice i djecu, a svi ostali idu na KCUS.

Bivši šef odjeljenja za interne bolesti Opšte bolnice “Prim. dr Abdulah Nakaš” prim. dr Dragan Stevanović jedan je od doktora koji su se odazvali pozivu za pomoć u borbi protiv koronavirusa.

On je istakao da je neophodno da ljudi slušaju savjete struke, jer onaj ko se ne pridržava propisanih mjera ne ugrožava samo sebe, već i druge.

Prim. dr Stevanović je naglasio da treba držati distancu kako bi se spriječilo širenje zaraze, te dodao da je Opšta bolnica spremna na borbu protiv koronavirusa, čak i ukoliko dođe do većeg broja zaraženih.