Odlukom Nadzornog odbora BH Telecoma d.d. Sarajevo, na inicijativu Uprave, ovogodišnja sredstva donacija u iznosu od 1 milion konvertibilnih maraka će, zbog trenutne epidemiološke situacije u BiH, biti usmjerena za hitnu nabavku respiratora i druge medicinske opreme kliničkim centrima, kantonalnim i opštim bolnicama.

“U trenucima širenja zaraze korona virusom ova donacija je od iznimne važnosti za zdravstvene ustanove u našoj zemlji jer su respiratori najpotrebniji aparati koji nedostaju u našim zdravstvenim ustanovama. Smatramo da svi privredni subjekti treba da ulože maksimalne napore kako bi se prevazišla trenutna situacija.

Podsjećamo da je BH Telecom d.d. Sarajevo i 2014. godine donirao 1 milion KM za sanaciju šteta prouzrokovanih poplavama na području FBIH”, stoji u saopštenju iz te kompanije.

Napominje se da je, osim planirane donacije, BH Telecom već realizovao i niz drugih aktivnosti u cilju zaštite korisnika i zaposlenika.

“Pozvali smo na intenzivno korištenje digitalnih servisa i stavili na raspolaganje svoje tehnološke resurse za kvalitetno odvijanje online nastavnog procesa”, napominju iz BH Telecoma.