Zbog opasnosti od korona virusa, uloga svakog pojedinca u našem društvu je veoma bitna. Riječ je o odgovornosti, ali isto tako i o humanosti, koja u ovoj situaciji mora doći do izražaja, pogotovo kada se radi o starim i nemoćnim osobama. I upravo kada je riječ o toj humanosti, primjer taksiste Miće Vujevića iz Tomislavgrada zaslužuje pažnju.

Na taksi parkiralištu u Tomislavgradu Mićo Vujević se sa svojim vozilom ne zadržava dugo, pogotovo ne nakon što je, uslijed izbijanja opasnosti od korona virusa, javno obznanio da on svim starijim, bolesnim i socijalno ugroženim osobama svoje taksi usluge ne naplaćuje. Štoviše, na njihov poziv im besplatno dostavlja hranu i lijekove, koje oni poruče.

MIĆO VUJEVIĆ

“Di tribam, evo dolazim za deset minuta.”

I točno za deset minuta, nakon što je dobio poziv od teško bolesne Silvane Bošnjak koja živi sama, Vujević je stigao do njenog doma kako bi je, naravno besplatno, prevezao do trgovine.

SILVANA BOŠNJAK

“Samo socijalne pomoći 98 maraka, što ja mogu od toga. Meni treba za lijek dati, to je njemački lijek 74 marke.”

Stjecajem okolnosti, Vujević zna za tešku životnu situaciju u kojoj se nalazi ova žena. No, pružanjem besplatnih taksi usluga pomaže i onim osobama koje do ove situacije gotovo da nije ni poznavao.

MIĆO VUJEVIĆ

“Vozim u područje Tomislavgrada, Livna, Rame, Kupresa, Šujice… gdje imam poziv, ja idem. Kupim za svoje novce, onda im donesem račun i tako. Ako nema novaca, svak sebi i to je to.”

SILVANA BOŠNJAK

“Samo kažem da mi je on kao prijatelj među najboljim, da mi čini uslugu da se ne može kazati.”

Vujević nam otkriva i to što je ga najviše potaknulo da čini ovakvo jedno dobro djelo.

MIĆO VUJEVIĆ

“Ja imam dijete bolesno, mala mi je 12 godina u Zagrebu u bolnici. Najviše sam radi toga, Bog će pomoći meni i tako.”

Duvnjaci imaju samo riječi hvale za svog sugrađanina.

“Ja mislim da je to prekrasna i jako humana stvar za ovaj grad i njegovu okolicu.”
“Dobar. “

Samo da je više ovakvih ljudi koji, nimalo ne štedeći sebe i svoj džep, u ovoj nevolji koja nas je sve zatekla, nastoje pomoći drugima.