U Mostaru su registrovana nova dva slučaja zaraze korona virusom, a u u Konjicu četiri, potvrdio je za BHRT direktor SKB Mostar Ante Kvesić.

Na konferenciji za novinare rečeno je da su dva žarišta, jedno u Mostaru a jedno u Konjicu.

Porodilja koje je jučer testirana pozitivno na virus je bolje, a njena beba je negativna i također se osjeća dobro.

Hotel Ero je svoje prostorije stavio na raspolaganje SKB Mostar kako bi se mogli razdvojiti sumnjivi i slučajevi pozitivni na koronavirus.

Državljanin Srbije je nulti pacijent u žarištu Konjic

Direktor kompanije “Igman” d.d. Konjic i još tri osobe koje nisu uposlenici komapanije, a bili su u direktnom kontaktu sa zaraženom osobom, pozitivni su na korona virus.

“U tom kontekstu, informišemo javnost da je testiranje osoba koje su prema procjeni (a na osnovu prethodno dostavljenog upitnika) epidemiološke službe bile najpodložnije za prenos virusa, urađeno za četiri lica u srijedu 18.3.2020. Rezultati testova koji su nam jutros dostavljeni potvrdili su prisustvo virusa COVID-19 kod sve četiri osobe”, navodi se u saopštennu iz te firme.

Trenutno su u kompaniji na stanju mjere u skladu s protokolima nadležne epidemiološke službe i kriznih štabova. Čekaju se dalje upute, a o eventualnim posebnim mjerama javnost će biti obaviještena blagovremeno.