Narodno pozorište Sarajevo, koje je zbog situacije sa širenjem zaraze koronavirusom obustavilo prikazivanje predstava pred publikom, emitovaće svoje predstave putem YouTube kanala.

Prva predstava na live streamu je 21. marta u 19.30 sati, a riječ je operi “Hasanaginica”, kompozitora Asima Horozića, rađena prema libretu Nijaza Alispahića i u režiji Sulejmana Kupusovića.

Arhivski snimak drame “Balada o Omeru i Merimi”, prema tekstu Ferida Sokolovića, a u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića, biće emitovan 23. marta u 19.30.

Balet Petra Iljiča Čajkovskog “Uspavana ljepotica” u koreografiji Dinka Bogdanića, na repertoaru je 25. marta. Predstava će biti emitovana u 19.30 sati, a u istom terminu 27. marta slijedi komedija “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” autora Almira Imširevića, prema motivima drame Jurislava Korenića i Reihana Demirdžića, u režiji Admira Glamočaka.

Link kojim će se moći pristupiti gledanju predstave će biti podijeljen na zvaničnim stranicama Narodnog pozorišta, na Facebooku, Instagramu i web stranici nps.ba, saopćeno je iz te teatarske kuće.