Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas će sletjeti dva putnička aviona, iz Dubaija i Zagreba, te su planirani i povratni letovi za te destinacije.

Kompanija Turkish Airlines ranije je objavila da obustavlja skoro sve letove, te u petak, 27. marta, imaju posljednji let za Sarajevo, potvrdila glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić.

I kompanija Qatar Airways obustavila je sve letove do Sarajeva do 1. maja, tako da u ovom trenutku na Međunarodnom aerodromu Sarajevo prometuje samo još nekoliko aviokompanija, ali reducirano.

Iz Međunarodog aerodroma Sarajevo podsjećaju da je u zgradu Terminala dozvoljen ulazak samo putnicima i zaposlenicima Aerodroma, te zaposlenicima drugih poslovnih subjekata i institucija koje posluju na Aerodromu.

Svi koji dočekuju nekoga ili ispraćaju na put, kako navode, treba da se zadrže na parkingu Međunarodog aerodroma Sarajevo.

“Poduzete su sve predviđene mjere kako bi smanjili izloženost i mogućnost prenosa oboljenja, te zaštitili, prije svega, naše zaposlenike, kolege iz drugih organizacija, putnike i posjetitelje i u stalnom smo kontaktu sa svim nadležnim institucijama. Redovno se provode mjere dezinfekcije prostora i vozila kojima se prevoze putnici”, kazala je Bagarić.

S obzirom na to da se situacija vezano za letove konstantno mijenja, sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo mole putnike da prije puta kontaktiraju aviokompaniju kojom namjeravaju letjeti, odnosno ambasade/konzulate zemalja u koje putuju.

Promet roba preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo se nastavlja, uz smanjen broj dnevnih, odnosno sedmičnih letova.