Nakon jučerašnjeg potresa ozlijeđeno je 27 građana, od kojih 18 teže, dok je djevojčica od 14 godina u kritičnom stanju.

Ministar unutarnjih poslova i šef Stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je kako je nakon potresa koji je jučer u 6.24 sati pogodio Zagreb, jačinom od 5,5 stepeni Richtera, 27 građana ozlijeđeno, od toga 18 građanateže, a jedna djevojčica od 14 godina još uvijek je u kritičnom stanju.

U smještanom kapacitetu Studentskog doma “Cvjetno naselje” sinoć je prenoćilo 59 građana Zagreba čiji je dom teže oštećen potresom.

Štete na području Grada Zagreba su velike, ima preko 250 oštećenih objekata, a od prvog, snažnog potresa jučer do tri sata noćas bilo je ukupno 37 manjih i većih potresa.

Nakon potresa , dva od tri laboratorija za testiranje na korona virus u Zagrebu pretrpjeli su manja oštećenja,zbog čega su bili blokirani do 11 sati jučer, u međuvremenu su otvoreni laboratoriji u Rijeci, Osijeku i KBC-u Zagreb.

Nakon provjere statike iza potresa Klinika za plućne bolesti Jordanovac u kritičnom je stanju odakle je 36nbolesnika premješteno u KBC Zagreb, a oštećena je i Klinika ortopedije na Šalati.

“Tijekom noći na zagrebačku zračnu luku sletio je avion s drugim dijelom vrijedne donacije Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata”, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o zabrani napuštanja prebivališta u Republici Hrvatskoj, odluku o zabrani rada tržnica na otvorenom i popratnih trgovina te skraćenju radnog vremena trgovina, mjeru strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, mjeru obustave javnog prometa.