U Beogradu su danas ulice dosta praznije, parkovi i otvoreni prostori za rekreaciju su zatvoreni, na ulicama se mogu vidjeti pripadnici policije i vojske, a od nedjelje važi policijski čas koji počinje u 17 časova i traje sve do pet sati ujutru.

Gužve se mogu vidjeti samo ispred prodavnica, gdje se građani pridržavaju mjera o međusobnom rastojanju, a smanjen je i broj ljudi koji mogu ući u prodavnice. Jedino što nedostaje je kvasac, ali i on će, prema najavama ministra poljoprivrede Srbije Branislava Nedimovića, biti dostupan u narednih dan ili dva.

Red je i ispred apoteka, gdje se kupuju dezinfekciona sredstva.

Vojska dežura u glavnoj, ali i okolnim ulicama, kao i ispred Skupštine Srbije.

Beograd vojska
Foto: Miloš Miškov – Anadolu Agency

Od juče, u Beogradu, ali i na teritoriji čitave zemlje, policijski čas je proširen na period od 17 časova do pet sati ujutru, ugostiteljski objekti i tržni centri ne rade, ukinut je javni prevoz, a autobuske linije idu samo za one sa radnom dozvolom.

U Srbiji je prema podacima od 15 časova registrovano 249 slučaja koronavirusa, a do sada su od posljedica virusa preminule dvije osobe – muškarac (59) koji je imao i druge zdravstvene tegobe, kao i žena od 92 godine.