Novim zaključkom Republičkog štaba o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom u Republici Srpskoj, između ostalog, omogućen je rad u ograničenom vremenu trgovinama bijelom tehnikom, vodomaterijalom i sanitarijama, građevinskim materijalom, auto-dijelovima, dijelovima za poljoprivredne mašine, elektromaterijalom, keramikom, bojama i lakovima.

“Takođe, omogućen je i rad u ograničenom vremenu tržnicama na veliko, tržnicama na malo (pijace) i stočnim pijacama”, navodi se u saopštenju iz Vlade RS.

Konstatovano je to na sastanku Glavnog koordinacionog tima na kojem su danas učestvovali predsjednik Vlade RS Radovan Višković, predsjednica RS Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić povodom aktuelne situacije u vezi sa borbom protiv virusa korona.

Svi ovi subjekti dužni su organizovati rad uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu Instituta za javno zdravstvo RS-a za sprečavanje pojave i širenja COVID-19 bolesti na radnom mjestu.

Na sastanku je ponovo apelovano na građane da se striktno pridržavaju svih preporuka nadležnih instutucija, kada je riječ o zaštiti od virusa korona, kao i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.