Savjet ministara razmatraće na vanrednoj sjednici informaciju o realizaciji zaključaka Predsjedništva BiH i definisanih operativnih mjera za zaustavljanje širenja virusa korona.

Ministri će razmatrati i informaciju o aktivnostima koje je potrebno realizovati za pristupanje BiH zajedničkom sporazumu o javnim nabavkama i informaciju o zajedničkoj listi vitalnih proizvoda koju je utvrdio Sekretarijat CEFTA u vezi sa olakšavanjem prometa usljed krize uzrokovane virusom korona.

Na dnevnom redu je i informacija o usvajanju mjera s ciljem olakšavanja transporta i trgovine osnovne robe između zemalja članica EU i zemalja zapadnog Balkana, prijedlog odluke o produženju važenja registracije vozila u BiH i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o privremenom zatvaranju graničnih prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika u BiH.

Savjet ministara će razmatrati i prijedlog odluke o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje, te prijedlog zaključka u vezi sa održavanjem sjednica Savjeta ministara putem video konferencije – onlajn usljed vanredne situacije izazvane epidemijom virusa korona, kao i izvještaj o dosadašnjoj upotrebi Oružanih snaga BiH.