BHRT i emisija Jutro za sve u okviru jutarnjeg programa sprovode kampanju Ostani kući pjevajući. U tome nam pomažu muzičke zvijezde iz naše zemlje i regiona. Ovog jutra gošća je bila Mirela Priselac – Remi iz grupe Elemental. Na kraju razgovora otpjevala je i novi singl grupe Elemental.

Mirela inače voli putovanja i ove godine je isplanirala njih nekoliko, međutim zbog aktuelne situacije vezane za koronavirus kazala nam je zbog čega je najviše razočarana.

Bila sam razmišljala kako sam ove godine imala isplanirano nekoliko putovanja. Jedno od stvari koje mi je baš najviše žao što neću moći uraditi je to što sam napokon odlučila da ću savladati surfanje, da ću otići na nekih tjedan ili deset dana i to naučiti.

Ipak je odlučila kako će ovaj pothvat ostaviti za narednu godinu.

Ono što je bitno je da kad imaš nekakav živahan, maštovit svijet unutar svoje glave onda u principu možeš putovati bilo gdje, i ovaj prilog koji je bio kod vas o studentima koji preporučuju knjige je to, čitanje je to pomoću čega možemo napraviti zdraviji eskapizam. Tako da čitajući posjećujemo neke druge svjetove.

Mirela je priznala kako voli čitati i kako nastoji u jednom danu odvojiti vrijeme za pisanu riječ.

Poslije tih svih sastanaka i svega uvijek navečer ostaje vremena za knjigu, a sada ima prostora da se čita od jutra. I to je mogu priznati jako zgodan ritual. I to nije samo upotpunjavanje vremena nego i jedan od stupova radnji koje činiš taj damn. Knjiga je prijatelj i utjeha i bijeg u ovim vremenima.