Pandemija Koronavirusa (COVID-19) koja je pogodila Bosnu i Hercegovinu, zasigurno je proizvela i proizvest će brojne krize koje mi građani moramo prebroditi, navodi se u saopštenju Kantonalnog odbora SSOOiO FBiH.

Svakako, jedna od smjernica za prevazilaženje ekonomske krize je domaća proizvodnja kao i kupovina domaćih proizvoda, koja ima ključnu ulogu. Na taj način direktno pomažemo domaću privredu i sve radnike i njihova radna mjesta i stvaramo sve potrebne preduslove za podizanje kvaliteta domaćeg proizvoda, što za posljedicu ima očuvanje radnih mjesta i nova zapošljavanja i što nam je svima u interesu. Ne treba zaboraviti i posebnu pažnju posvetiti svim kompanijama u BiH koje imaju organizovan sindikat i koje su kroz minimalnu platu od 1000,00 KM prepoznali značaj radnika, pa se takvim kompanijama trebamo „odužiti“. Ništa manje značaja ne treba dati malim obrtima, malim i srednjim preduzećima te cijelom realnom sektoru koji unatoč teškim uslovima poslovanja čine nadljudske napore da opstanu na tržištu i učini nam dostupnim proizvode bez kojih mi ne bi mogli živjeti.

Pozivamo sve članove SSOOiO FBiH − Kantonalni odbor Kantona Sarajevo i sve građane Bosne i Hercegovine da kupujući domaće proizvode sudjeluju u borbi protiv ekonomske krize, te da vlastitom proizvodnjom namirnica kroz obradu malih parcela dodatno doprinesu sebi i svojim porodicama.

Ne zaboravimo da su vrline svakog čovjeka upornost i odgovornost, zato budimo uporni i odgovorni i ne dozvolimo da padnemo na ovom ispitu te zajedno i solidarno spasimo privredu i ekonomiju Bosne i Hercegovine.

387 DOMAĆA PROIZVODNJA NEMA ALTERNATIVU!

PROIZVODIMO, KUPUJMO I KORISTIMO DOMAĆE!