Fudbalski klub Atletico Madrid refundirao je novac za 290 navijača, koji zbog straha od širenja novog koronavirusa, nisu putovali na Anfield Road.

Prethodno je Liverpool odbio da zahtjev za povrat novca navijačima iz španske prijestolnice.

Oko 3.000 navijača Atletica je prošli mjesec otputovalo u Liverpool na revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona, a manji dio njih je odlučio da ne krene na put prema preporuci Vlade Španije i zdravstvenih institucija.

Utakmica na Anfieldu odigrana je dan nakon što je zvanični Madrid najavio da će se sve škole i fakulteti zatvoriti zbog širenja koronavirusa, zbog čega je dan ranije, 11. marta, Svjetska zdravstvena organizacija proglasila globalnu pandemiju.

Do tog datuma u Madridu su bila 782 potvrđena slučaja zaraze koronavirusom, dok je 35 osoba u Španiji preminulo od posljedica oboljenja COVID-19. Utakmice u Španiji već su se igrale bez publike, a nekoliko dana kasnije fudbal u zemlji je potpuno obustavljen na neodređeno vrijeme.

Kako je izvijestili španski mediji, Liverpool je, ipak odbio zahtjev 290 navijača za povrat novca. Radi se o iznosu od 17.000 eura, ali je Atletico odlučio pokriti te troškove.

Atletico je nakon poraza u Madridu rezultatom 0:1 na Anfieldu slavio poslije produžetaka sa 3:2 i plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona.