Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je na vanrednoj, telefonskoj sjednici Odluku o privremenom otvaranju međunarodnog graničnog prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika – Aerodrom Sarajevo, radi povratka državljana Bosne i Hercegovine iz Londona.

Lista putnika će biti dostavljena nadležnim bh. organima prije polijetanja aviona, a repatrijacija će biti izvršena 9. aprila međunarodnim avionskim letom London – Sarajevo – Podgorica – Sarajevo – London. Putnici koji će biti iskrcani na Aerodromu Sarajevo, obavezni su pridržavati se svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi) i poštivati ih. U povratku će biti izvršeno prebacivanje državljana Sjedinjenih Država na relaciji Sarajevo – London, saopćeno je iz Vijeća ministara.

Državljani Švedske iz BiH putuju u petak

Ministri su donijeli i Odluku o privremenom otvaranju međunarodnog graničnog prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika – Aerodrom Sarajevo, radi povratka državljana Kraljevine Švedske iz Bosne i Hercegovine.

Lista putnika će biti dostavljena nadležnim bh. organima prije polijetanja aviona, a repatrijacija će biti izvršena 10. aprila međunarodnim avionskim letom Sarajevo – Geteborg. Putnici, koji će biti iskrcani na međunarodnom aerodromu Geteborg Landveter, obavezni su, do ukrcavanja u avion, pridržavati se svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi) i poštivati ih.

U četvrtak povratak holandskih državljana iz BiH

Vijeće ministara BiH donijelo je i Odluku o odobravanju privremenog otvaranja međunarodnog graničnog prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika – Aerodrom Sarajevo, radi povratka holandskih državljana iz Bosne i Hercegovine u Kraljevinu Holandiju.

Povratak holandskih državljana će biti organizovan u četvrtak, 9. aprila, međunarodnim avionskim letom na relaciji Sarajevo – Amsterdam.