Međunarodni aerodrom Sarajevo danas će biti privremeno otvoren radi odlaska državljana Holandije iz BiH, te povratka državljana BiH iz Londona.

Iz Savjeta ministara saopšteno je nakon jučerašnje 11. vanredne, telefonske sjednice da će državljani Holandije napustiti BiH letom Sarajevo-Amsterdam, te da su putnici obavezni pridržavati se uputstava i naredbi nadležnih tijela BiH: graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi.

“Nadležni organi u BiH preduzimaju mjere i aktivnosti s ciljem omogućavanja obavljanja letova u humanitarne svrhe, uključujući i repatrijaciju stranih državljana koji napuštaju BiH na zahtjev diplomatsko–konzularnih predstavništava drugih država”, navodi se u saopštenju.

Prethodno je juče na 10. vanrednoj, telefonskoj sjednici Savjeta ministara odlučeno da privremeno bude otvoren Međunarodni aerodrom Sarajevo, radi povratka državljana BiH iz Londona i prebacivanja državljana Švedske iz BiH.

“Državljani BiH na sarajevski aerodrom trebalo bi da stignu danas avionskim letom London-Sarajevo-Podgorica-Sarajevo-London”, saopšteno je iz Savjeta ministara.

U saopštenju se dodaje da je u povratku planirano prebacivanje državljana SAD na relaciji Sarajevo–London.

Repatrijacija državljana Švedske iz BiH planirana je za sutra avionskim letom Sarajevo–Geteborg.

Liste putnika će biti dostavljene nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona, a putnici su obavezni da se pridržavaju svih naredbi nadležnih organa BiH: graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi.