Aktivnosti i apeli Sindikata radnika trgovine BIH poslodavcima u sektoru trgovine su urodili plodom, navodi se u saopštenju STBIH.

“Aktivnosti koje Sindikat radnika trgovine BIH provodi proteklih mjesec dana, kao i apeli koje je uputio poslodavcima u sektoru trgovine da finansijski nagrade svoje radnike i radnice za sav trud koji su uložili kako bi lanac snadbjevanja osnovnim životnim namirnicama građana BIH ostao u funkciji i koji su, i pored svih opasnosti kojima su izloženi svakodnevno, bili na svojim radnim mjestima nasmijani i na usluzi, urodili su plodom”, pise u saopštenju.

“Iz svih krajeva BIH STBIH dobija poruke svojih članova o odlukama Uprava, kao i isplatama finansijskih stimulacija koje idu uz plaću za mart. Iznosi su različiti od kompanije do kompanije, ali ono što je značajno je upravo ono što je STBIH i tražio”, dodaje se u saopštenju.

Iz Sindikata kažu da je ovo izraz zahvalnosti i priznanje za sve radnike i radnice za njihovu hrabrost i požrtvovanost, te da je ovo je i motiv da oni istraju i da ostanu na ovoj prvoj liniji fronta, ali i jasna poruka da su poslodavci i radnici zajedno odlučni da očuvaju radna mjesta i egzistenciju stotine hiljada ljudi koji dolazi upravo iz ovog sektora.