U Banjaluci je tokom dana registrovano novih deset slučajeva zaraze korona virusom i prema posljednjem presjeku u 14 sati, u tom gradu su oboljele ukupno 232 osobe, saopštio je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

“Banjaluka još uvijek nije stigla do vrhunca epidemije, ali je broj zaraženih još uvijek u linearnom rastu. Zadržava se isti usponski trend od deset zaraženih dnevno”, rekao je Radojičić nakon sjednice banjalučkog gradskog Štaba za vanredne situacije.

On je u obraćanju javnosti rekao da su na području Banjaluke aktivna dva gradska karantina u kojima se nalazi 56 ljudi, te da se ulazi u otvaranje trećeg u Srednjoškolskom školskom centru.

U kućnoj izolaciji je 2.100 ljudi, naveo je Radojičić.

Radojičić je poručio da je situacija u vezi sa širenjem koronavirusa pod kontrolom.

Pozitivno je to što se, kako je rekao, kod velikog broja urađenih testova utvrdi mali broj slučajeva zaraze, te što se smanjuje broj oboljelih koji imaju tešku kliničku sliku.

Najavio je da će, nakon nekoliko izletišta, biti zatvorena Tvrđava Kastel, kampus i nekoliko fudbalskih stadiona na kojima je primijećeno okupljanje građana.

U Republici Srpskoj je u posljednja 24 sata testirano 416 uzoraka i rezultati su pokazali da je na virus korona pozitivno još 17 ljudi.

Obraćanje Radojičića možete gledati ovdje:

Konferencija za novinare – Gradski štab za vanredne situacije Banja Luka

Gepostet von RTRS vijesti am Donnerstag, 9. April 2020