Hayat televzija na čelu sa direktoricom programa Almom Švrakić upriličila je danas iznenađenje ekipi Radiotelevizije BiH u povodu jubileja koji Javni servis obilježava 10. aprila.

Za naš 75. rođendan stigli su ispred zgrade RTV Doma i donijeli poklon sa čestitkom koja nam, posebno u ovim, vandrednim okolnostima rada i djelovanja mnogo znači.

Direktorica programa Hayat televizije, Alma Švrakić i dugogodišnja urednica i voditeljica Hayat televizije Almasa Lazović poželjele su nam sve najbolje povodom ovog važnog za BHRT jubileja, ističući značaj koji Javni servis BiH ima kako za gledaoce tako i za brojne televizijske profesionalce od kojih su mnogi svoje prve korake u karijeri učinili upravo radeći za Radioteleviziju Bosne i Hercegovine.

Cestitka Hayata BHRTu

U ime BHRT-a poklon i čestitke primile su Dženita Jusufbegović, pomoćnica generalnog direktora BHRT-a, Medina Šehić, koja trenutno obavlja dužnost direktora BHT1 i Maja Miralem, urednica Zabavno-revijalnog programa BHT1.

Nisu krile iznenađenje ovim gestom naših kolega sa Hayat televizije i izrazile su veliku zahvalnost za sve godine zajedničke, odlične saradnje između naših medijskih kuća istaknuvši kako je upravo Hayat televzija uvijek bila na strani Javnog servisa BiH i kako smo neke od najznačajnijih projekata zajednički realizovali, na obostrano zadovoljstvo.

Cestitka Hayata BHRTu

Danas, kada je možda više nego ikada važno da novinari i televizijski profesionalci budu jedni drugima podrška kako bismo pravovremeno i istinito izvještavali naše zajedničke gledaoce, i ovim putem ekipi Hayat televizije upućujemo srdačnu zahvalnicu za njihovu čestitku povodom 75. godina Radiotelevizije Bosne i Hercegovine.