Zbog većeg odrona na magistralnom putu Kladanj-Tuzla, u mjestu Vitalj, obustavljen je saobraćaj za šlepere i teretna vozila s prikolicom. Ostala vozila na ovoj lokaciji saobraćaju otežano.

Zbog radova na redovnom servisiranju tunela Vis, 25. novembar i Grab, na dionici autoputa A-1 Tarčin-Lepenica, saobraća se dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom, saopćio je BIHAMK.

Isti režim saobraćaja (dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom) aktuelan je i na dionici A-1 Visoko-Kakanj (kod mjesta Dobrinje), gdje su u toku radovi na sanaciji mosta.

Na izlazu iz Doboja (smjer ka autoputu i Derventi) u naselju Bare izvode se sanacioni radovi, zbog čega se u terminu od 7 do 18 sati saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 5 do 21 sati saobraća se dvosmjerno. Od 21 sati do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce), zbog sanacionih radova saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja su: Tuzla-Orašje, Jelah-Doboj, Donja Orahovica-Šićki Brod, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Vogošća, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje i Sarajevo-Trnovo.

Na graničnom prijelazu Gradiška pojačan je promet teretnih vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Na području RS do sutra ujutro u 5 sati na snazi je potpuna zabrana kretanja.

Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da se obavezno pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.