Tarik Filipović, glumac i televizijski voditelj, jedan od najomiljenijih u reginu, bio je gost emisije Konačno petak BHRT-a. Tarik nam je rekao kako je protekli period izolacije, “nenadani godišnji odmor”, iskoristio da se posveti stvarima za koje ranije nije imao vremena.

“Shvatiš da nije nije svako zlo za zlo. Završio sam dva teatarska teksta i završavam scenarij za film. Sve što se nisam uspio prisiliti da uradim svo ovo vrijeme, sad sam uspio”.

Kada je riječ o profesionalnom angažmanu, Tarik ističe da mu nedostaje sve.

“Imaš jedan uhodani ritam, u glavi ti je da si do kraja šestog mjeseca jako zauzet, onda se igra poneka predstava pa slijedi odmor sa porodicom. Sve mi je nedostajalo. Jedino se vratio ‘Milijunaš’, snimili smo samo četiri emisije bez publike, da završimo sezonu, a nastavljamo u devetom mjesecu”.

Predstave su, kaže, još na čekanju. U Tarikovom matičnom teatru počinje izvođenje predstava za ograničeni broj publike, ali, i to je neki početak, navodi ovaj glumac.

“Bolje bilo kakav početak, da dajemo neke znake života, umjetničkog i teatarskog. Mislim da se stvar polako normalizira i da će uskoro sve biti kao prije”.

Na upit hoće li aktuelna situacija utjecati na posjećenost teatra ili dovesti do poskupljenja ulaznica jer se neće isplatiti igrati za mali broj ljudi, Tarik odgovara:

“Ja mislim da ova distanca i mjere ne mogu toliko dugo opstati. Ali, ako nam ostanu neke navike što se tiče higijene, to mi je drago. Ljudi, općenito, ne vode računa o tome… Ne znam koliko puta smo igrali predstavu, a pola dvorane kašlje, kiše… Ipak, mislim da će se ljudi izboriti, nakon ovoga doći će neki drugi virus, pa treći. To je neko vrijeme koje dolazi. …ne treba ustuknuti.”

Tarik je najavio da će u junu u Zagrebu igrati svoju predstavu o Ćiri Blaževiću – “treneru svih trenera”.

“Ćiro je moj projekat s kojim putujem po svijetu. Ćiru u šestom mjesecu igram u Zagrebu. Nažalost, 15 izvedbi širom svijeta sam otkazao, ali biće – kad bude”.

Na kraju gostovanja Tarik je uputio čestitku muslimanima povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama.

“Bajram mubarek olsun svim vjernicima, a svima koji ne slave, a dijele sreću muslimanskih vjernika, želim od srca mira, veselja, prosperiteta, zdravlja i osmjeha na licu”.