Siniša Šakić, koji se dovodi u vezu sa ubistvom Slaviše Ćuluma, predao se Graničnoj policiji BiH na graničnom prelazu Gradina.

Šakić je pješice iz Hrvatske ušao u BiH, gdje se predao pripadnicima Granične policije BiH.

“Šakić je pripadnicima Granične policije, prilikom pokušaja ulaska u BiH, dao dokumenta na uvid, nakon čega je provjerama utvrđeno da je MUP Republike Srpske za njim raspisao potjernicu”, izjavila je portparol Granične policije Franka Vican.

Pripadnici Granične policije BiH predali su Sinišu Šakića pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske na dalje postupanje, rečeno je Srni u MUP-u RS.

“Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo je potjernicu za dva lica koja se direktno dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela teško ubistvo Slaviše Ćuluma u Dragočaju kod Banjaluke, a jedan od njih je Siniša Šakić, koji je od ranije poznat policiji.

Slaviša Ćulum ubijen je 15. maja iz zasjede na lokalnom seoskom putu u naselju Dragočaj. On je prije mjesec dana izašao iz zatvora u Foči.