Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović danas je posjetio dva trebinjska udruženja – Udruženje porodica sa četvoro i više djece “Četiri plus” i Udruženje “Bebe”, koje se bavi pitanjem steriliteta. Čubrilović je istakao je da su oba značajna za zdravu i dobru porodicu, te za natalitet.

Nakon što su dobili prostorije na korištenje, iz sredstava Narodne skupštine Republike Srpske obezbijeđen je kancelarijski namještaj i materijal za Udruženje roditelja sa četvoro i više djece “Četiri plus“. Svi ističu bitnost nataliteta, kako za Hercegovinu, tako i za kompletan prostor Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

VESNA KURTOVIĆ, član Udruženja “Četiri plus”, Trebinje

“Nije teško, to je divno, predivna stvar biti majka četvoro djece i poručila bih, što da ne, pokušjate, lijepo je. Borimo se, borićemo se sa svim, ali nam je bitna i podrška okruženja, da nam se pruže mogućnosti kako za bolji život, tako za posao. Trebamo imati podršku kako mi, tako i drugi građani.”

Iz Udruženja ” Bebe”, čiji se članovi nose sa problemom steriliteta, rekli su da su za deset godina postojanja donijeli na svijet 128 beba, što je veliki značaj za porodicu i društvo. U ovom Udruženju ističu značaj tri besplatne vantjelesne oplodnje Fonda zdravstvenog osiguranja RS i jednu od Grada Trebinja.

SNJEŽANA MISITA, predsjednik Udruženja “Bebe”

“Do danas imamo 215 porodica u našem Udruženju. Imamo 128 beba i ako Bog da, imamo još trudnica i biće beba.”

Predsjednik Narodne skupštine istakao je značaj oba Udruženja koja doprinose natalitetu i društvu. Kaže da ono što čine institucije nije dovoljno za njihovo funkcionisanje.

NEDELJKO ČUBRILOVIĆ, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske

“Imali smo maloprije posjetu jednom Udruženju koje ima drugu vrstu problema i koje ima zadovoljstvo nalaziti se u tom jednom Udruženju, a ovdje drugo. Mislim da jedno i drugo posebno pažnju zaslužuje svih institucija Republike Srpske.”

Oba Udruženja dobila su obećanja. Udruženje “Bebe” da konkuriše za sredstva za rad, dok je Udruženje “Četiri plus” dobilo obećanje da će se u zakonskim okvirima govoriti o pomoći majkama i djeci iz višečlanih porodica.