Jedna od prvih koja je svoji publiku obradovala putem javljanja na socijalnim mrežama bila je prijateljica emisije Konačno petak Kaliopi.

Kaliopi je na početku razgovora govorila o takmičenju koje je organizovala putem socijalnih mreža.

Sve je počelo prvo druženjem pute Instagrama, pa onda mini koncerti, pa na Facebook LIve. Tada sam shvatila koliko su ustvari moji fanovi koji vole ono što radim nadareni i talentovani. I onda sam pomislila ” pa nećemo proći ovako nijemo u izolaciji”. Ova borba protiv korone mora biti uz pjesmu, nešto što će ih zabaviti, što će ih učiniti kreativnima. Nešto što će ispuniti njihovo vrijeme, tako da je nastala Kaliopi Fan Art, ideja koja traje već dva mjeseca. U subotu proglašavamo Grand Prix nagradu iako smo prošle nedjelje podijeli glavne nagrade.

Šta je Kaliopi Fan Art?

Kaliopi Fan Art se sastoji iz pet kategorija gdje se moji fanovi takmiče u pjevanju, stvaranju instrumentalinih covera, crtanjem, plesom i najorginalnijim videom. Moj kreativni tim i ja smo izabrali 13 novih pjesama i postavili na oficijelni Youtube kanal na playlistu. Za vokal cover smo izabrali momka iz Ploča iz Hrvatske koji je pobijedio. Imamo i Maju Kitić koja dolazi iz Prnjavora iz BiH. treće mjesto dijele Makedonija i Hrvatska. Imali smo i ljude koji pjevaju iz Amerike, Holandije, Portugala i drugih zemalja. Ujedinili smo svijet, ali ono što je zaista važno je da je postojao veliki interes.

Šta je Grand Prix nagrada?

Ove subote ćemo proglasiti i Grand Prix Kaliopi fan Arta, uz Live koncert na Facebooku. Imam veliko iznenađenje za fanove ali neću otkriti šta je. A Grand Prix nagrada se sastoji od vikenda u Mekedoniji i druženje sa Kaliopi.

Šta planiraš i da li uopšte možeš priuštiti da planiraš?

Nikada mi neće biti jasno kako je došlo do ove situacije. Smatram da je ovo jedna od šnajluđih situacija koja je ikada bila. Vjerovatno ćemo za par godina prepričavati ovo. Ja se nekako ni u jednom trenutku nisam odmicala od normale. Upravo zato paralelno radim planove, jedva čekam da uđem u studio i da radim nove pjesme, da radim nove koncerte. Želim da svi ostano u dobrom zdravlju i da se počnemo družiti.