Fudbalski klub Inter blizu je dovođenja Achrafa Hakimija, defanzivca Real Madrida, za 40 miliona eura, objavili su italijanski i španski mediji.

Marokanskom reprezentativcu ovog ljeta ističe dvogodišnja posudba Borussiji Dortmund za koju je igrao odlično ove sezone. Iako u Realu izuzetno cijene Marokanca na njegovoj poziciji desnog beka prvi izbor je španski reprezentativac Dani Carvajal, a konkurišu još Alvaro Odriozola i Nacho Fernandez. Prema medijskim navodima osim Intera za Hakimija su zainteresovani i njegov sadašnji klub Borussija, ali i minhenski Bayern. No, izgleda da je italijanski klub najozbiljniji u namjeri da ga dovede.

“Real Madrid je klub koji smatram svojim domom. Zaista sam uživao tamo, kao i u utakmicama koje sam odigrao. Ako Real želi da se vratim, vratiću se. A, ako ne, moraću ispisati sljedeće poglavlje u nekom drugom velikom klubu“, rekao je 21-godišnji Hakimi za španske medije.

Hakimi je prošao omladinsku školu slavnog madridskog kluba, a za prvi tim je, prije odlaska na posudbu u Borussiju, odigrao 17 takmičarskih utakmica i postigao dva gola. Za “milionere“ iz Dortmunda upisao je 72 nastupa uz 12 pogodaka.