U Sloveniji su u zadnja 24 sata na koronavirus bile testirane 878 osoba, pri čemu je zaraza potvrđena kod njih 14, objavila je slovenska vlada.

Tako velik dnevni skok novih zaraza nije zabilježen još od 24. travnja, kad ih je bilo 15, prenosi Hina slovenske medije.

Po dva nova slučaja potvrđena su u Ljubljani, Kopru, Pivki, Straži, a po jedna infekcija u Velenju, Sežani, Hrastniku, Kočevju i Medvodama, dok je jedna zaraza potvrđena kod stranog državljanina.

S novim podacima iz zadnja 24 sata broj aktivno zaraženih povećao se na 80, a broj potvrđenih zaraza od početka epidemije na 1572, nakon izvedenih ukupno skoro 100 tisuća testova.

Trenutno se u bolnici od covida-19 liječi 8 osoba, od čega jedna treba intenzivnu njegu. Novi smrtnih slučajeva nije bilo, pa broj umrlih među zaraženima ostaje 111, potvrdila je slovenska vlada.

Njezin glasnogovornik za korona krizu Jelko Kacin upozorio je na svom službenom Twitteru da je širenje koronavirusa u Sloveniji posljednjih dana zabrinjavajuće.

Zbog povećanja novih slučajeva u Sloveniji, ali i obližnjim državama, slovenska vlada uvela je ovaj tjedan ponovnu obvezu nošenja maski u zatvorenim prostorima i javnom prijevozu, a pri odlasku u inozemstvo u države sa sličnom epidemiološkom situacijom preporuča opreza i uvid u lokalnu epidemiološku situaciju prije putovanja.