U Sloveniji je u posljednja 24 sata na virus korona testirano 1.198 osoba, te potvrđen 21 novi slučaj zaraze, osam više nego dan ranije, potvrdila je slovenačka Vlada.

Slovenački ministar zdravstva Tomaž Gantar rekao je da se vjerovatno može očekivati pooštravanje mjera na granici sa Hrvatskom, a možda i sa Mađarskom.

On je naveo da se traže rješenja jer situacija nije najbolja ni u Sloveniji, a ni u Hrvatskoj, prenosi HRT.

Po njegovim riječima, tokom dana ili sutra će biti biti donesen novi pravilnik o postupanjima na granici, a razmišljaju i o ponovnom uvođenju karantina za strance koji ulaze u Sloveniju.

Još se odlučuje na čije državljane to da se odnosi.

Na konferenciji za novinare rečeno je da situacija u Sloveniji nije dobra, te da puno ljudi odlazi u Hrvatsku, BiH i Srbiju. Ponovo će se uvesti karantinske mjere, da će Vlada obezbijediti da svi putnici budu informisani o odluci o karantinu na graničnom prelazu, i oni koji dolaze od tamo odmah moraju biti odvedeni na mjesto koje će navesti.

U Sloveniji je trenutno hospitalizovano devet pacijenata zbog Covida-19, što je jedan više nego prethodni dan, ali nijedno nije potrebno intenzivno liječenje.

Ukupan broj potvrđenih zaraza od početka epidemije sa posljednjim podacima povećan je na 1.634, dok broj umrlih među zaraženima i dalje ostaje 111, jer nije bilo novih smrtnih slučajeva među zaraženim osobama.