Gošća posljednjeg ovosezonskog izdanja emisije “Konačno petak” sa Majom Miralem bila je slavna hrvatska pop pjevačica Nina Badrić. Ona je za BHRT govorila o tome kako provodi vrijeme tokom pandemije koronavirusa, povezanosti s publikom, novim pjesmama i planovima u nastavku karijere.

“Jako dugo nisam bila u Bosni i Hercegovini, imala nastupe i koncerte. Mogu reći da mi jako fali ta publika i druženje s vama. Ja se nadam da će konačno ovo ludilo prestati i da ćemo se uskoro vidjeti”, poručila je Nina svojim fanovima u Bosni i Hercegovini.

Koronavirus joj, kako kaže, nije potpuno poremetio planove u karijeri. Badrić se prisjetila velikog koncerta u zagrebačkoj Areni koji je održala 8. marta, za Dan žena.

“Što se tiče tog koncerta, bilo ga je mučno i jako teško raditi jer je napravljen pod nemogućim uvjetima… da li će biti, hoće li se odgoditi? Kada sam vidjela punu Arenu, ‘odrezale’ su mi se noge od straha, jer od te količine ljubavi i poštovanja publike koja je uprkos svemu došla, emocije su me prebacile. Još je moj grad, gdje su došli svi koji me znaju odmalena tako da je bilo nekako čarobno”, priča Badrić.

Ova godina je, uprkos svim poteškoćama, do sada bila uspješna za Ninu Badrić. Osim spektakularnog zagrebačkog koncerta, Nina je snimila dvije nove pjesme koje su ubrzo postale vrlo slušane.

“Jedna je ‘Ratujem s tugom’ a druga je ‘Da biram’, vidim da se ona lijepo zavrtila u radijskom eteru. Upravo sad idem do studija snimiti jednu novu stvar pa ćemo vidjeti”, najavila je Badrić.

Publika u našoj zemlji je sjajno reagovala i na pjesmu “Više smo od prijatelja” koju je Nina radila sa Dinom Šukalom i Dinom Šaranom. Ona je nagovijestila nastavak saradnje sa dvojicom poznatih bh. muzičara.

“Ova pjesma je na mom redovitom koncertnom repertoaru i ja je jako volim. Mislim da i nije čak prošla kako je zaslužila u Hrvatskoj. Dinu Šarana obožavam kao autora, kao i njegov bend Letu štuke i voljela bih da mi napiše još pokoju pjesmu. To je jedan vrlo spretan i plodonosan autor s kojim bih rado radila dugi niz godina”, poručila je Badrić.

“Ovo je definitivno najčudnija godina i najčudniji period u mom životu. Sve sam nekako mogla razumjeti ali ovo ne pokušavam razumjeti”, sa osmijehom priča Nina svoja iskustva tokom koronavirusa.

“Rekla sam sebi: Iskoristi ovaj period za dugi odmor koji silom prilika će se svima nama dogoditi. Koncerata mislim da neće biti. U ovom stanju mislim da se ne bih dobro osjećala pred publikom, da se bilo ko zarazi na mom koncertu. Ovo nije šala i mislim da je bolje pričekati neka bolja i sretnija vremena”, rekla je Nina Badrić u emisiji “Konačno petak” sa Majom Miralem na BHT1.