Direktor policije Vladimir Rebić kazao je večeras da policija kontroliše situaciju ispred Narodne skupštine, gdje se trenutno održavaju demonstracije zbog najava da s ponovo uvodei restriktivne mjere.

On je za Radio-televiziju Srbije izjavio da se se “jedan dio demonstranata ponaša potpuno neprimjereno”, prenosi portal Nova.rs.

Ocijenio je da je na skupu bilo oko 5.000 građana, koji nisu svi bili militantni i nasilni, a da je jedna manja grupacija od 100 ili 200 demonstranata probila policijski korodon prilikom pokušaja upada u Skupštinu, rekao je Rebić za RTS.

“Naša je procjena da su to sljedbenici (bivšeg narodnog poslanika) Srđana Noga i (vođa inicijative “Nema predaje Kosovа i Metohijе”) Damjana Kneževića. Slijedi analiza i utvrđivanje da li je bilo još nekih učesnika koji su pozivali na ovakvo ponašanje”, kazao je Rebić.

Naveo je i da je jedan broj policijskih službenika povrieđen i da će nakon pregleda video-nadzora i utvrđivanja identiteta onih koji su kamenicama gađali policajce vrlo brzo biti privedeni pravdi.

Takođe Rebić je dodao i da je manjih incidenata bilo i u Novom Sadu gdje su ka Gradskoj kući bacane kamenice i flaše.