Novinar Slobodan Stupar ocијenio je večeras da su za nasilan ulazak u Narodnu skupštinu odgovorne “bezbјednosne službe”, čiji je pripadnike optužio da su upadom u parlament želјeli da okrive opoziciju.

“Jako dobro znam kako radi DB (Državna bezbјednost), kako rade službe… Oni uđu unutra, razvale vrata i onda kažu da su neki opozicioni lideri tako htjeli da uđu u skupštinu, upravo ono što je rekla premijerka Ana Brnabić u saopštenju”, rekao je Stupar za N1.

On je naveo da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bacanjem suzavca na demonstrante, za koje kaže da nije zabilježeno posljednjih 20 godina, pokazao “gubitak kontrole”.”Policijom i suzavcem se ne može riješiti problem koji je (Vučić) napravio. Ne možete umiriti građanstvo policijom, to nije mogao ni (predsjednik Jugoslavije) Slobodan Milošević”, dodao je Stupar.

Takođe je ocijenio da ove demonstracije “mogu da budu uvertira u mnogo ozbiljnije stvari”.

“Svaki problem počinje od banalnih stvari, ovo je sada banalna stvar… Vučića čeka Brisel, možda odloži odlazak u Brisel. Vučić daje pare crkvi da bi ćutala kada preda Kosovo. Centralna stvar je Kosovo”, dodaje Stupar.