U Crnoj Gori je preminula još jedna osoba zaražena koronavirusom.

Iz Opšte bolnice u Beranama rekli su da je pacijent te zdravstvene ustanove preminuo od posljedica izazvanih koronavirusom.

“Na infektivnom odjeljenju beranske bolnice liječi se 31 pacijent pozitivan na koronavirus. Od toga su četiri pacijenta vitalno ugrožena”, istakli su u saopštenju.

U Crnoj Gori je od početka juna registrovano 695 oboljelih od koronavorusa, od čega je 11 oboljelih preminulo.

U samoizolaciji 29 službenika i 9 zatvorenika

Mjera samoizolacije određena je za 29 službenika crnogorske Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), kao i za devet osoba lišenih slobode koji su bili u kontaktu sa inficiranim službenicima, saopštio je portparol UIKS-a Nebojša Janković.

Janković je rekao i da je testirano dvoje službenika kod kojih je potvrđeno prisustvo infekcije, dok će ostali biti testirani ukoliko se pojave simptomi bolesti.

“Odmah po registrovanju prvih slučajeva u UIKS stupili smo u kontakt sa IJZ, radi preduzimanja daljih mjera prevencija. Svim službenim licima koji su bili u kontaktu određena je mjera samoizolacija. Trenutno se 29 službenika UIKS-a nalazi u samoizolaciji. Mjera izolacija izrečena je prema devet lica lišenih slobode, koji su bli u kontaktu sa inficiranim službenicima”, rekao je Janković.