Mladi ljekari Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) obratiće se danas javnosti kako bi pozvali građane da se pridržavaju preporuka radi sprečavanja širenja virusa korona jer je njegova nepredvidivost najveća opasnost, a trenutak nepažnje nekome može da uništi život.

Mladi ljekari će u 11 sati ispred ulaza u Centralni medicinski blok iskoristiti priliku da pozovu građane RS, posebno mlađa lica, da nose zaštitne maske u zatvorenim prostorijama, ali i na otvorenom, da vrše redovnu dezinfekciju, te da smanje socijalne kontakte.

Mladi ljekari, kako je saopšteno, žele da upute apel s obzirom na činjenicu da se broj zaraženih svakodnevno povećava, te da je situacija veoma zabrinjavajuća, posebno jer se povećava broj pacijenata sa težom kliničkom slikom, kao i pacijenata mlađe životne dobi koji dišu uz pomoć aparata za mehaničku ventilaciju.

Iz UKC-a su poručili da će mladi ljekari iskoristiti priliku da sa javnosti podijele vlastita iskustva u vezi sa borbom protiv virusa korona, kao i da savjetuju građanima da izbjegavaju velike skupove kako ne bi došlo do ponovnog opterećenja zdravstvenog sistema i priliva velikog broja inficiranih.