Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je večeras građane da budu disciplinovani kako bi Srbija pobijedila koronu i rekao da se sada ne treba okupljati.

“Pobijedićemo koronu, garantujem vam to. Samo treba da razumijemo tu vrstu zajedništva”, poručio je Vučić i pozvao ljude da vjeruju svojoj državi i ljekarima.

On je izrazio uvjerenje da će se epidemiološka situacija u Srbiji smiriti za oko 20 dana. Vučić je u intervjuu na TV Pink rekao da je večeras na protestu oko 500 ljudi, a da je maksimum bio oko 4.100 ljudi.

“Maksimalno je bilo oko 4.100 ljudi, ali kada se to pomnoži to je 50.000 zaraženih”, rekao je Vučić.

On je dodao da u Srbiji sada ima ukupno 1.137 kliničkih stacionarnih respiratora, koji se nalaze u magacinu. Ponovio je da se na izborima niko nije zarazio jer su svi, kako je rekao, imali maske i nije bilo kontakta te da se neko možda zarazio u kampanji.

Vučić je rekao da se izbori održavaju u Francuskoj, Poljskoj, Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji, da je i Srbija morala da održi izbore, jer ne želi diktaturu. Kada je riječ o derbiju, Vučić je rekao da nije bilo velikog skoka i da je u vrijeme održavanja derbija epidemiološka situacija bila povoljna.

“Je li mislite da ne treba da pokušamo da živimo normalno”, pitao je Vučić i rekao da jedva čeka da može da ode da odgleda utakmicu.

On je ponovio da su svi protesti neprijavljeni i da je policija reagovala tek kada je napadnuta, a da su “obični ljudi”, koji nisu huligani, na protestu bili samo prvog dana.