U Crnoj Gori registrovano je 66 novih slučajeva koronavirusa. Iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore kazali su da je analizirano 479 uzoraka od kojih je 66 bilo pozitivno. Direktor Instituta Boban Mugoša kazao je da je naviše novih slučajeva registrovano u Podgorici, gdje je 19 novooboljelih.

“Tokom dana laboratorijski je potvrđena smrt kod pacijenta koji je liječen u bolnici u Beranama i radi se o pacijentu muškog pola iz Rožaja. U toku su laboratorijske analize kod još tri smrtna slučaja kod kojih se sumnja da je uzrok smrti bila infekcija koronavirusom. Ukupan broj potvrđenih smrti od početka juna od koronavirusa je 15”, kazao je Mugoša.

On je istakao da je u Crnoj Gori trenutno 933 aktivnih slučajeva koronavirusa, dok je ukupan broj testiranih u laboratorijama Instituta 24.972. Mugoša je kazao i da je zbog velikog broja testiranja uspostavljena saradnja sa jednom od najvećih laboratorija u Njemačkoj gdje je poslato 2.000 testova.

“Ono što nas zabrinjava je što je preko 20 odsto pozitivnih, što znači da ćemo doći do daljeg porasta i to će dalje uticati kako ćemo se odnositi prema epidemiji”, rekao je Mugoša.