A svoj prvi Bajram, 85-godišnja nana Saliha Bešić iz sela Faljići kod Zavidovića dočekaće u novom domu. Projekat izgradnje njene nove kuće pokrenut je nakon što je BHT1 prije dva mjeseca objavio njenu tužnu životnu priču. Na djelu su humanost pokazali ljudi širom svijeta, a nakon prikupljenog novca, izgradnju kuće za nanu Salihu omogućila je Humanitarna organizacija „Osmijeh BH“ iz Žepča.

Samo dva mjeseca nakon što je tužna životna priča 85-godišnje Salihe Bešić dospjela u javnost, humanitarna organizacija „Osmijeh BH“ iz Žepča okončala je gradnju nove kuće za ovu ženu. Njeni teški životni uslovi uskoro će biti prošlost.

EMINA DEDIĆ KAMERIĆ, predsjednica HO „Osmijeh BH“, Žepče

“U toku Ramazana smo naišli na ovaj slučaj tako da odmah sam napravila apel i evo, dva mjeseca, znači nepuna dva mjeseca, već smo pokrili kuću”.

Prema procjeni izvođača radova Saliha Bešič u novu kuću useliće u narednih dvadesetak dana. Ova vijest posebno je obradovala udruženja žena iz daleke Australije, koja su osigurala i najviše sredstava za realizaciju projekta.

EMINA MODRONJA, Udruženje žena „Nobl Park“, Melburn

“Ova humanitarna akcija trajala je nešto manje od dva mjeseca i mi smo jako ponosni i zadovoljni i radom naših volontera iz HO Osmijeh dole na terenu, a posebno naše Emine”.

Humanitarna organizacija „Osmijeh BH“ Žepče u Gornjoj Golubinji izgradila je kuću za porodicu Nermina Tutnjića, koja je bez krova nad glavom ostala tokom prirodne nesreće 2014. godine. Projekat je vrijedan 100.000 maraka.

NERMIN TUTNJIĆ, korisnik projekta

“Zahvaljujem se svim dobrim ljudima koji su učestvovali marku jednu u izgradnji moje evo porodične kuće”.

Humanitarna organizacija Osmijeh BH iz Žepča realizovala je i desetine drugih projekata podrške socijalno ugroženom stanovništvu. Njeni volonteri, bez obzira na to što nikada nisu imali podršku države, najavlju da će da nastave svoju humanu misiju.