Potpredsjednik crnogorske Vlade Dritan Abazović izjavio je povodom protesta u Pljevljima da neće ulica postavljati načelnike centara bezbjednosti u Crnoj Gori.

Grupa građana se juče okupila u znak protesta zbog imenovanja Harisa Đurđevića za novog načelnika CB, a dio njih, kako se može vidjeti na snimku koji kruži društvenim mrežama, uzvikivao je “Ustala je Sparta srpska, neće ovo biti Turska”.

Abazović je nakon saslušanja u Specijalnom policijskom odjeljenju rekao da je potrebno izvršiti provjeru o čemu se radi, te koji su motivi takve reakcije javnosti, odnosno jesu li u pitanju profesionalne ili lične reference koje su, kaže on, manje važne.

“Nećemo moći da funkcionišemo ako će određena politička opcija, kojoj se ne sviđaju neka imenovanja, organizovati proteste” rekao je Abazović.

Kako je dodao, ako je profesionalni propust razlog protesta, onda je to zabrinjavajuće.

“Nedodirljivih nema, nikakav problem da se zamijeni ako za to postoje uslovi. A osuđujem šovinističke i nacionalističke poruke koje su se čule od manje grupe ljudi. To ne doprinosi miru i suživotu”, rekao je Abazović i dodao da imaju pravo da iskažu nezadovoljstvo, ali da je neprihvatljivo ako je ono motivisano vjerskim ili političkim opredjeljenjem.

Podgoričke “Vijesti” su objavile sinoć da se građani protive imenovanju Đurđevića zbog maltretiranja učesnika prošlogodišnjih litija i smatraju da nije dostojan da obavlja funkciju načelnika policije.

Opozicija je oštro osudila sinoćne proteste navodeći da se radi o čistom šovinizmu.