Prema prikupljenim dokazima u istrazi o međunarodnoj prostituciji, za koje su optužene dvije osobe iz Trnova, pružanje seksualnih usluga je najčešće realizovano u iznajmljenim stanovima i hotelima na području Doboja i okoline, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Tridesetdvogodišnjakinja iz Doboja i dvadesetosmogodišnjak iz Trnova pod istragom su i osumnjičeni su za ostvarivanje kontakata i organizovanje i pružanja seksualnih usluga, za koje su vrbovali državljanke BiH i drugih zemalja.

Na ovaj način, osumnjičeni za krivično djelo međunarodno navođenje na prostituciju i krivično djelo navođenje na prostituciju su ostvarivali nezakonitu imovinsku korist i iskorištavali i eksploatisali lica koja su angažovali za pružanje seksualnih usluga, za novčane iznose koje prethodno dogovore.

“Nakon dovođenja i ispitivanja osumnjičenih, koje su na području Doboja i Trnova uhapsili policijski službenici SIPA-e, postupajući tužilac donijeće odluku o daljim aktivnostima u ovom predmetu koje će obezbijediti neometan nastavak istrage, koju Tužilaštvo BiH vodi sa partnerskim policijskim agencijama”, naveli su u saopštenju.

Podsjetimo, policijski službenici SIPA-e uhapsili su juče dva lica osumnjičena za međunarodno navođenje na prostituciju.

Postupajući prema naredbi Suda BiH, u okviru operativne akcije kodnog naziva “Grof” pretresene su dvije lokacije u Trnovu i Doboju i tom prilikom otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.