Dvije osobe uhapšene su na području Ljubuškog u velikoj policijskoj akciji kodnog naziva “Tebra, koju su proveli policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji s USKOK-om i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

Prilikom realizacije operativne akcije, pripadnici SIPA-e izvršili su pretrese na četiri lokacije i uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine “Organizovani kriminal” u vezi sa članom 195. “Neovlašteni promet opojnim drogama” istog zakona.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona, SIM i memorijskih kartica, pet komada automatskog vatrenog oružja, veća količina municije raznog kalibra, deset okvirova za automatsku pušku, četiri električna detonatorska upaljača, dvije kamuflažne kamere sa antenom i ručna radio veza “COBRA”, saopćeno je iz SIPA-e.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšeni će biti predati Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

Iz SIPA-e su se zahvalili policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine i Ministarstarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona na pruženoj pomoći prilikom realizacije akcije.