Splitska policija privela je alkarskog vojvodu Boška Ramljaka na Prekršajni sud zbog obiteljskog nasilja.

Ramljak je na sud doveden s kćeri koju je policija također prijavila zbog prekršaja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, kažnjivog u rasponu od dvije tisuće kuna do 90 dana zatvora, javlja Dalmatinski portal.

Ispitani su i pušteni, a sud je saslušao i svjedoke, suprugu i drugu kćer. Supruga u ovom postupku ima status oštećenice. Kako doznaje Dalmatinski portal, odluka o optužnom prijedlogu splitske policije još nije donijeta.

U pitanju je događaj iz prošlog mjeseca. Ramljak i supruga su se posvađali u stanu, a u jednom trenutku u sukob se uključila i kći, koja je ocu otela mobitel.

Ramljak je prijavu kratko komentirao za Večernji list. Rekao je da se radi o smicalicama, te da su medijima ovu informaciju dojavili neprijatelji koji mu žele zlo.

“U mojoj se kući nije dogodilo ništa što se ne događa u drugim obiteljima. Da, dogodilo se to što spominjete ne bježim od istine. Nisam bježao ni od Domovinskog rata, a Alka je moj smisao života i uvijek ću se za nju boriti i afirmirati je”, poručio je.

Alkarski je vojvoda od 2017. godine, a 2019. godine angažiran je u splitskom škveru kao savjetnik za korporativnu sigurnost Tomislava Debeljaka. Umirovljeni je satnik HV-a, dragovoljac Domovinskog rata, dva puta ranjavan i više puta odlikovan.