Almas Smajlović, bosanskohercegovački muzičar, bio je gost ovosedmičnog izdanja emisije “Konačno petak” u kojem je govorio o svom novom singlu “Krug za nas”, radu u doba pandemije i planovima za prvi samostalni album.

“Krug za nas” je Smajlovićev šesti singl i još jedna stepenica na putu ka prvom samostalnom albumu.

Za pjesmu je snimljen i video-spot kojem je, kako nam je rekao, poseban pečat dao naš veliki pozorišni, televizijski i filmski glumac Emir Hadžihafizbegović.

Smajlović ističe da je sretan zbog ove saradnje i da mu je to velika čast.

“Sve je išlo vrlo jednostavno. Kada su kulturološki nazori i mjerila kod ljudi slični, onda se brzo nađe zajednički jezik. Sretan sam što je Emir prepoznao sebe u ovoj pjesmi i što mu se dopala, dao je veliki pečat – i spotu i pjesmi. On je veliki glumac, sjeo je na stolicu i nije rekao ni riječ, a rekao je sve. Velika mi je čast što je ušao u ovu priču jer dosad to nije radio. Vrlo emotivno je doživio pjesmu i posebno mi je drago što mu se svidjela”, rekao je Smajlović.

U razgovoru nam je otkrio da se, nažalost, navikava na ovo vrijeme pandemije virusa korona, ali provodi ga radno.

Kada je riječ o snimanju u studiju, kaže, nema neke velike razlike. Ono što mu nedostaje je, ističe Smajlović, živa svirka i kontakt sa publikom.

“Snimaš, pokušavaš da nešto stvaraš…Razlika je jedino u tome što to ne možemo prezentirati publici, uživo. Jedva čekam da budem u prilici da ovo što radim predstavim publici, vjerovatno to svi čekamo….”, kaže Smajlović.

Pandemija je uveliko omela njegove planove za prvi samostalni album. Pjesma “Krug za nas” je njegov šesti singl.

“Već mi je nezgodno i govoriti o tome, već duže vrijeme najavljujem taj album. Kako vrijeme prolazi, imam sve više pjesama, ali šta da se radi, to su stvari na koje ne možemo utjecati. Ja sam završio davno i album će imati više pjesama nego što sam u startu mislio. Nadam se da će to biti ove godine. Ako ne, nastaviću ovim tempom. Izdavaću singlove dok ne dođe trenutak da mogu objaviti album”, rekao je Almas Smajlović u emisiji “Konačno petak”.