Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor TV voditelju Almiru Čehajiću Batku, osumnjičenom da je nelegalno stekao 625.000 KM, potvrdio je njegov advokat Omar Mehmedbašić.

Kako je rekao, Sud je kao razlog za određivanje pritvora naveo mogućnost ponavljanja krivičnog djela.

Mehmedbašić je na danas održanom ročištu zatražio da Čehajiću ne bude određen jednomjesečni pritvor, već kućni pritvor i zabrana rada.

Podsjetimo, u okviru operativne akcije “Network”, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) uhapsili su 20. oktobra Almira Čehajića, zbog sumnje u pranje novca i zloupotrebe položaja u projektu „Otvorena mreža“.

Čehajić je osumnjičen da je počinjenjem navedenih krivičnih djela, odnosno preduzimanjem aktivnosti koje su se odnosile na prikupljanje i utrošak novca u svrhu liječenja, odnosno transplantacije organa pacijenata iz Bosne i Hercegovine u inostranstvu, stekao protivpravnu imovinsku korist od najmanje 625.427 KM.

Pripadnici SIPA-e jučer su na Sarajevskom aerodromu uhapsili i Davora Gaja, poslovnog saradnika Almira Čehajića.

Gaj je osumnjičen za krivično djelo zloupotreba položaja, prilikom čega su neke osobe stekle protivpravnu imovinsku korist.

On je, prema informacijama, odgovorna osoba u firmi City – Otvorena mreža” d.o.o. Sarajevo pod kojom je emitovana emisija “Udri muški” koju je vodio Almir Ćehajić Batko.