Ambasada Norveške u Bosni i Hercegovini prepoznala je djelotvoran rad Udruženja “Majke hendikepirane djece Tuzlanskog kantona – Tuzla”, te odobrila vrijedan projekt kako bi to udruženje pružalo još bolje i kvalitetnije usluge korisnicima svog Dnevnog centra.

Predsjednica Udruženja Sajda Arnautović rekla je da osim radionica i drugih art-terapija koje su se vršile svakodnevno, proteklih dana je održan okrugli sto o temi “Slobodno vrijeme”, što je veoma bitna tema za sve ljude, ne samo za osobe s poteškoćama u razvoju.

“Primjer norveške Ambasade u BiH vrijedan je pažnje i brige za osobe s poteškoćama u razvoju kao jednoj od najranjivijih kategorija bosanskohercegovačkog društva, čiji su pripadnici neizmjerno zahvalni što im je omogućeno da u radionicama Udruženja provode slobodno vrijeme u još kvalitetnijem okruženju. Svi ideali svijeta nisu vrijedni suze jednog djeteta”, poručuju iz Udruženja.

Udruženje građana “Majke hendikepirane djece TK Tuzla” je prvo udruženje osnovano na TK i jedno od najstarijih udruženja na teritoriju Bosne i Hercegovine koje ima jasan i vrlo učinkovit program rada koji oni decenijama provode. S korisnicima Dnevnog centra Udruženja rade provjereni stručnjaci.