Poznati bosanskohercegovački pjevač Amel Ćurić snimio je novi singl i spot za pjesmu “Moje zauvijek”. On kaže da je prezadovoljan, a prve reakcije publike su, ističe, sjajne. Ćurić je bio gost večerašnjeg izdanja emisije “Konačno petak”.

Kako nam je rekao, pjesma “Moje zauvijek” je dosta drugačija od onoga na što je publika od njega navikla, ali i dalje u “njegovom fazonu”.

“U ova teška vremena bilo je, moram priznati, prilično teško izvesti ovo što smo mi izveli, zbog svih tih naredbi i mjera zabrane…Čak smo nekoliko puta morali pomjeratisnimanje audio verzije pjesma, odnosno video spota. Ali, na kraju smo uspjeli da sve završimo i objavimo pred Novu godinu i ja sam prezadovoljan”, rekao je Ćurić.

Na novoj pjesmi i spotu je, kaže, radila izuzetna i već “uhodana” ekipa.

Autor pjesme “Moje zauvijek” je Amil Lojo. Spot potpisuje Arnej Misirlić, Sarajlija koji, kako je rekao Ćurić, ima mnoštvo izuzetnih ideja.

“Svaki put me iznenadi onim što uradi. Kad sam vidio spot, moja prva reakcija je bila kao da gledam neku apsolutno svjetsku produkciju. Kažem – Adel se ne bi postidjela da ima ovakav spot. Ideja sa klavirom u spotu je nešto posebno, kao i sam kvalitet slike i sve što smo ovdje uradili”, kaže Ćurić.

On je posebno izdvojio Tamaru Đaković, Banjalučanku, višestruku prvakinju u modernom baletu koja je dala dodatnu notu spotu.

Kadrovi za spot su snimani na Blidinju i bazenu na Bentbaši.

Amel je u razgovoru za “Konačno petak”, između ostaloga govorio i o radu u vrijeme pandemije koronavirusa koja je značajno utjecala na muzičku branšu, ali i planovima za budućnost.

Kako nam je rekao, posljednji “pravi” nastup imao je prije skoro godinu dana, 8. marta u Švedskoj. Nedostaju mu žive svirke i publika te se nada skorom druženju na koncertima.