Selektor Sjeverne Makedonije Igor Angelovski izjavio je danas u Bukureštu da je makedonska reprezentacija spremna za sutrašnju utakmicu protiv Ukrajine, koju je ocijenio kao, vjerovatno, najvažniji meč koji će ova generacija igrati.

“Najvažnija lekcija je da ponovo vjerujemo da imamo kvalitet, zato što smo do 80-tog minuta imali aktivan rezultat protiv Austrije. Nismo se branili, nismo igrali bunker, čak smo imali situacije i da povedemo. Ipak to nismo uspjeli da uradimo, primili smo gol poslije pada koncentracije. Slijedi meč sa Ukrajinom i mislim da imamo situaciju u kojoj možemo da se popravimo na rezultatskom planu”, rekao je on.

Angelovski je istakao da su fudbaleri Sjeverne Makedonije na Euro došli da se plasiraju u drugu fazu i da je ta faza za njih aktivna.

“Imamo pred sobom rivala koji isto ima nula bodova, što znači da je ovo za nas finale. I da ne uspijemo neće biti tragedija, a normalno je da ćemo dati sve od sebe.  Ukrajinci su kvalitetan tim i to su pokazali protv Holandije. Imaju odlične individualce, ali i mi imamo kvalitet i pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima”, rekao je selektor Sjeverne Makedonije.

Reprezentativac Stefan Ristovski je rekao da je makedonski tim spreman fizički i psihički.

“Profesionalci smo i ne smijemo da dozvolimo pad atmosfere. Ovo je veliko takmičenje i ne smijemo da dozvolimo ništa da nas dekoncentriše. Slijede još dva meča. Daćemo maksimum”, rekao je defanzivac zagrebačkog Dinama.

On je istakao da makedonski igrači nisu na Evropsko prvenstvo došli kao turisti i da imaju ogroman kvalitet.

“Sa tri bloka, odbranom našeg gola i brzim kontranapadima možemo da iznenadimo protivnika. Kada igrate sa ovakvim selekcijama morate da ste spremni za to. Sa Austrijom smo se pripremali za jednog, a oni su izašli sa pet defanzivaca. Svako pokušava da te iznenadi”, rekao je Ristovski.